035 Footprint Challenge

Hilversummers opgelet!

Wil je het nieuwe jaar groen beginnen en bijdragen aan een gezond en duurzaam Hilversum? Doe dan mee aan de 035 Footprint Challenge en verklein in 40 dagen je voetafdruk. Niet je letterlijke voetafdruk, maar de impact van je levensstijl op het milieu door je energieverbruik, eten, mobiliteit etc. Met de Challenge ontdek je hoe groen je al bezig bent en wat je nog meer kunt doen. Ga je de uitdaging aan?

Helaas, het is niet meer mogelijk om aan te melden

 

Hoe werkt het?

Doe alleen mee of nodig je straat, familie, sportclub, kerk of vereniging uit en doe mee als team. Na aanmelding maak je in 10 minuten een scan om je huidige voetafdruk in kaart te brengen. Je ziet direct met welke acties jij je voetafdruk een stukje groener kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan vaker vegetarisch eten, apparaten helemaal uitzetten en vaker met de fiets of OV. Je bepaalt zelf welke acties je wilt doen. Ben je al heel groen bezig, dan word je daarvoor beloond.

Tijdens de Challenge geef je wekelijks in 5 minuten in een online tool aan welke acties je hebt gedaan. Je ziet dan gelijk het effect op je voetafdruk en je plek in de tussenstand. Wij dagen je elke week uit met een mini-Challenge waarvoor je punten kunt verdienen. Ga de strijd aan met jezelf en andere Hilversummers, verzamel punten en maak kans op toepasselijke prijzen!

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Wij coachen je zowel online via email en de speciale Footprint community als offline via inspirerende events in samenwerking met diverse duurzame initiatieven in Hilversum.

Officiële start en kick-off

De 40 dagen van de 035 Footprint Challenge gaan in op zaterdag 3 februari. Om goed beslagen ten ijs te komen, beginnen we met een inspirerende kick-off. Aan de hand van een heuse Footprint quiz kom je meer te weten over de voetafdruk en hoe kleine acties een groot verschil kunnen maken. De kick-off is op 1 februari van 19.30 – 21.30 uur in het stadhuis. Iedereen is welkom!

3 februari 2018: in 40 dagen naar een kleinere voetafdruk. Doe je mee?

Nodig ook je familie, vrienden, buren en clubgenoten uit om mee te doen. Hoe meer Hilversummers meedoen, hoe groter de impact!

De 035 Footprint Challenge is een initiatief van Joost Bennekers en Laura Moningka en wordt mede mogelijk gemaakt door Hilversum100.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.