Customer Stories

The Footprint Challenge helpt sinds 2014 organisaties om te verduurzamen van binnenuit, via de medewerkers. Inmiddels hebben we duizenden mensen uitgedaagd om in actie te komen voor een duurzame toekomst. En we zijn nog lang niet klaar! Laat je inspireren door onze klanten. Ook samen impact maken? Mail ons via info@footprintchallenge.nl.

Gemeente Amsterdam

“Naast bewustzijn creëren, vonden we het ook heel belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Ik was echt verrast door het groot aantal deelnemers. Ik wist dat duurzaamheid leefde in onze organisatie, maar dat het zo leefde, heeft mij echt verrast.”

BEKIJK DE VIDEO
Danone

“Het begon als een challenge in Nederland, maar wekte al snel interesse over de hele wereld. Dat is geweldig! Samen kunnen we impact maken.”

Bekijk de video

“Het enthousiasme en de strijd die bij sommige collega’s opkwam om de winnaar te zijn, werkte heel aanstekelijk. We hebben nieuwe collega’s leren kennen of collega’s op een hele andere manier leren kennen.”

LEES MEER
Bolcom

“Een hele leuke ervaring voor bol.com! Heel goed geregeld en ook erg leuk om zelf aan deel te nemen. Ik krijg nu regelmatig berichtjes van collega’s die meer met duurzaamheid willen doen.”

Lees Meer
DSG logo

“Bij DSG speelt duurzaamheid een belangrijke rol in de bedrijfsstrategie. We willen hier graag zoveel mogelijk DSG medewerkers bij betrekken.” 

Lees Meer
LC Packaging

“In de aanloop naar onze nieuwe duurzaamheidsstrategie wilden we op een leuke, speelse manier bewustzijn creëren over belangrijke duurzaamheidsthema’s.” 

Lees Meer
Logo_FrieslandCampina

“Wereldwijd hebben 2.000 medewerkers met passie meegedaan. Dat is een verbluffend resultaat, dat mijn verwachtingen heeft overtroffen!”

Lees meer
Battle Waterschappen

“Een challenge om medewerkers te betrekken leek ons supergaaf. Nog gaver zou het zijn om dit samen met andere waterorganisaties te doen.”

Lees meer
Gemeente Altena

“Het meest trots zijn we op het enthousiasme van de deelnemers. De Footprint community was een levendige bron van communicatie en informatie tussen de deelnemers.”

Lees Meer

“Met het organiseren van de HTH Footprint Challenge wilden we studenten en medewerkers inspireren met een innovatieve tool die aanzet tot actie en betrokkenheid.”

Lees Meer

“We wilden laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om milieuvriendelijker te leven. Dat doel hebben we ruimschoots behaald.”

Bekijk de video
Peterson and Control Union

“Tijdens de challenge hebben we culturele en geografische afstanden overbrugd door een onderwerp aan te pakken dat geen barrière kent; duurzaamheid.”

Lees meer

“Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en deze uitdaging samen met medewerkers aangaan.”

Lees meer
Ritra Cargo logo

“Je merkt dat duurzaamheid nu veel meer leeft binnen de organisatie.”

Lees meer

Verhalen van deelnemers

Lees hier ervaringen van deelnemers die samen met hun collega’s meededen aan de Footprint Challenge.

“Superleuke opdrachten, goede sfeer en communicatie! Heel fijn dat het in kleine stappen en thema’s was opgeknipt.

Ik heb genoten van de inbreng van de Footprint Coaches.” 

Deelnemer / PBL

“Goed geregeld, inspirerend, motiverend, echt een van de best georganiseerde programma’s die ik via werk ben tegen gekomen.

Ik ben enorm trots op mijn werkgever dat we dit doen!”

Daniek / VodafoneZiggo

Groener leven lijkt soms echt even pittig, maar door deze challenge hebben we geleerd dat er naast grote stappen ook nog genoeg kleine, simpele stappen zijn die je kunt nemen om jouw deel te doen.

Chris / bol.com

“Tijdens de challenge hebben we culturele en geografische afstanden overbrugd door met duurzaamheid aan de slag te gaan. In een veilige omgeving konden we persoonlijke acties en ervaringen delen. Een fantastische ervaring!”

Olga / Peterson & Control Union

“HTH blijft me altijd verrassen met diverse en originele programma’s. De Footprint Challenge heeft me geleerd hoe ik een positieve impact op de planeet kan hebben. En door de creatieve aanpak, is dat ook nog eens erg leuk!”

Deelnemer / Hotelschool The Hague

“Erg leuk idee! Goede stevige uitvoering en de competitie werkt ook aanstekelijk. Door de acties wordt duurzaamheid een onderwerp van gesprek.

De community is echt een hele leuke manier om ervaringen en info uit te wisselen.”

Deelnemer / Gemeente Altena