Earth Overshoot Day: we leven op de pof!

Op 2 augustus 2017 is het op, finito, schlüss… Het is dan Earth Overshoot Day, de dag waarop we alles waar we eigenlijk het hele jaar mee zouden moeten doen, hebben opgemaakt. Althans als we in balans willen leven met de Aarde. We stoten meer CO2 uit dan er door de bossen en oceanen kan worden opgenomen, we halen meer vis uit de zee dan erbij komt en we kappen bossen sneller dan ze kunnen aangroeien. Elk jaar schieten we de capaciteit van de Aarde vroeger voorbij, dit jaar zes dagen eerder dan vorig jaar. Na Earth Overshoot Day leven we dus op de pof. Dit tij kunnen we keren en jij kunt meedoen!

 

#Movethedate

De bedenker van de ecologische voetafdruk, het Global Footprint Network, roept op om samen te zorgen dat Earth Overshoot Day niet elk jaar naar voren maar naar achter verschuift. #Movethedate dus! Wij vinden het belangrijk om hieraan mee te doen en dagen je samen met onze duurzame vriend Nudge de hele maand juli uit met wekelijks wisselende #Movethedate Challenges. Acties die je makkelijk in je dagelijks leven kunt doen.

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je in en ontvang in juli elke week de nieuwe #Movethedate Challenge in je mailbox. (inschrijven is niet meer mogelijk)

Wat kun je verwachten?

Elk week staat in het teken van een ander thema. Zo ga je aan de slag met acties die te maken hebben met voedsel, vervoer, energie en afval. Acties variëren van minder eten verspillen tot een brievenbus sticker plakken en van vaker met de fiets tot korter douchen. Je kiest zelf welke uitdaging je aangaat en geeft dat door zodat we samen met Nudge de impact kunnen berekenen. Op 2 augustus laten we weten wat we met z’n allen bereikt hebben.

De challenges op een rij

Week 1 (01 – 07 juli 2017) #Movethedate met voedsel

Week 2 (08 – 14 juli 2017) #Movethedate met mobiliteit

Week 3 (15 – 21 juli 2017) #Movethedate met energie

Week 4 (22 – 28 juli 2017) #Movethedate met afval

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.