Footprint Challenge daagt wethouder uit

Is die van u groter of kleiner dan de gemiddelde Nederlander?

wethouder Everhardt doet mee aan Footprint ChallengeMet deze brutale vraag is wethouder Everhardt tijdens het Lekker Utregs Oogstfeest (12 oktober jl.) uitgedaagd om mee te doen aan The Footprint Challenge Utrecht. Voor alle duidelijkheid: we hebben het hier over de ecologische voetafdruk, dus de ruimte die nodig is om in ieders levensstijl te voorzien. Na snel omdenken antwoordt de wethouder dat hij vreest dat die van hem groter is dan de gemiddelde Nederlander en dat hij graag vanaf 1 november de uitdaging aangaat om zijn voetafdruk in 40 dagen te verkleinen.

Uiteraard staat de wethouder er niet alleen voor. Wij zorgen voor inspirerende tips & tricks die makkelijk in het dagelijks leven zijn toe te passen en die zelfs besparing in geld en tijd kunnen opleveren. Van een minuutje korter douchen en de verwarming een graadje lager tot een dagje geen vlees en vaker met de fiets. Het mooie is dat deelnemers zelf bepalen welke tips bij hen passen en hoe ze hun voetafdruk verkleinen.

En hoe groot is die van u? De gemiddelde Nederlander heeft 6,3 hectare nodig, vergelijkbaar met zo’n 12,5 voetbalvelden. Als iedereen op de wereld zo zou leven, dan zijn er 3,5 aardbollen nodig. En we hebben er maar één! Doe mee aan The Footprint Challenge en ontdek hoe groot uw voetafdruk is en hoe u deze met kleine acties kunt verkleinen. Goed voor u, uw portemonnee en de aarde! Aanmelden is gratis via www.footprintchallenge.nl.

The Footprint Challenge Utrecht gaat op 31 oktober met een kick-off van start. Verwacht een avond vol informatie, interactie en inspiratie! Aan de hand van een heuse Footprint quiz leert u meer over de voetafdruk en laten we zien dat kleine acties een groot verschil maken. Uiteraard is er een leuke, duurzame prijs voor de winnaar!

De grootste boosdoeners van uw voetafdruk zijn energie en voedsel. Daar valt dus de meeste winst te behalen. Wilt u alles weten van energie besparen? Volg dan de workshop energie verzorgd door een Utrechtse energieambassadeur. Of bent u benieuwd hoe u footprint friendly kunt koken? Dan bent u bij Dorien Soons, auteur van het kookboek Voetprintcooking, aan het goede adres.

Iedereen is van harte welkom! Het programma start om 19.30 uur in het Academiegebouw,  Domplein 29 Utrecht. Inloop vanaf 19.15 uur. Laat even weten of u komt via info@footprintchallenge.nl.