Footprint Challenge neemt deel aan Klimaatcoalitie

Tijdens het nieuwjaarsevenement van MVO Nederland, heb ik de sessie over de Klimaatcoalitie gevolgd. Doel van de Klimaatcoalitie: een klimaatneutrale samenleving in 2050. Of beter gezegd uiterlijk 2050, want partijen worden uitgedaagd om zo snel mogelijk hun eigen bedrijfsvoering klimaatneutraal te maken. Hoe? Door concrete acties te nemen, elkaar te inspireren en anderen te betrekken. Een mooie en noodzakelijke ambitie, waar ik met The Footprint Challenge graag aan wil bijdragen!

Maar hoe kan een klein bedrijfje als The Footprint Challenge nou deelnemen aan zo’n coalitie met allemaal grote partijen? Mijn bijdrage als bedrijf zit hem niet in een klimaatneutrale bedrijfsvoering, inzichtelijk maken van de huidige CO2-footprint of aannemelijk maken dat de weg naar klimaatneutraliteit is ingezet, maar juist in het inspireren van anderen om met kleine acties een verschil te maken op korte termijn.

Zeg nou zelf, zulke grote ambities kun je als organisatie toch alleen behalen als de medewerkers ook meedoen? En daar zit de kracht van The Footprint Challenge: klimaatneutraliteit concreet maken en laten zien wat je als medewerker zelf kunt doen, thuis en op het werk. Van een 40 dagen Challenge tot een inspiratie workshop, van een Footprint spel tot een Footprint scan. Kleine acties, groot verschil!

MVO ambitie 2020Voor de lange termijn is mijn ambitie ‘een verkleining van de Nederlandse voetafdruk met 20% in 2020’ een mooie tussenstap naar een klimaatneutrale samenleving in 2050.

Ik ben trots om met The Footprint Challenge deel te nemen aan de Klimaatcoalitie en bij te dragen aan een klimaatneutrale samenleving! Nieuwsgierig hoe we samen deze ambities kunnen waarmaken? Neem contact met mij op!