Resultaten tot nu toe

92%

verandert gedrag

84%

inspireert anderen

10%

gemiddelde reductie

5.000m2

gemiddelde reductie

Tijdens de Footprint Challenge, inspireert elke deelnemer gemiddeld 5 mensen buiten de challenge om ook actie te nemen. Denk je eens in hoeveel mensen jouw organisatie kan bereiken door een Footprint Challenge te organiseren…!

Waarom 40 dagen?

Een Footprint Challenge duurt 40 dagen om zo een duurzame verandering teweeg te brengen. Nieuwe gewoontes laten zich niet van de ene op de andere dag ‘installeren’ in ons brein.

Uit ervaring blijkt dat 40 dagen nodig zijn om nieuwe voorkeurspatronen in je hersenen aan te leren en te verankeren. Om dat vol te houden hebben mensen waardering, aanmoediging en succeservaringen nodig en daar zorgen we voor tijdens de Challenge.

Voordelen voor je organisatie

  • Meer betrokkenheid bij duurzaamheid thuis en op werk
  • Vergroot draagvlak voor en zichtbaarheid van het duurzaamheidsbeleid
  • Versterkt teambuilding en company pride, samen duurzaam bezig zijn schept een band

Een Footprint Challenge kan plaatsvinden op individueel niveau, in teams (bijvoorbeeld tussen verschillende afdelingen) en tussen verschillende organisaties.

Neem contact op

Features 

Het pakket van de 40-daagse Footprint Challenge bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

Wat deelnemers zeggen

Een greep uit de testimonials wat medewerkers vonden van de Footprint Challenge

I joined the Footprint Challenge to continue my education and awareness of how to reduce my carbon footprint, and to work with others in the organization to do so. This is a great way for us all to be on the same page about sustainability.

Anonymous / Corbion

Dat je de Challenge met elkaar doet en dat iedereen wel ergens tegenaan loopt of juist mij laat inzien hoe het nog anders kan.

Odette / Florius

Bewustwording bij mezelf en bij mijn collega’s, discussies die ontstaan nav de challenge en tips die worden uitgewisseld.

Margreeth / VTTI

Naast bewustwording is het ook een stukje teambuilding binnen de afdeling. Leuk om naast het werk ook met collega’s met iets anders bezig te zijn.

Rob / gemeente Arnhem

Het enthousiasme van collega’s die hun bevindingen hebben gedeeld, waar heel bruikbare tips bij zaten. De bewustwording en het feit dat het hem in heel kleine dingen kan zitten.

Carolien / gemeente Breda

Ik ben enorm trots op mijn werkgever dat we dit doen!

Marco / VodafoneZiggo