Impact & Resultaten

5-10%

gemiddelde voetafdruk reductie

5x bereik

door handprint acties

92%

verandert gedrag

96%

beveelt andere om mee te doen aan de challenge

Tijdens de Footprint Challenge, inspireert elke deelnemer gemiddeld 5 mensen buiten de challenge om ook actie te nemen. Denk je eens in hoeveel mensen jouw organisatie kan bereiken door een Footprint Challenge te organiseren…!

Waarom 40 dagen?

Een Footprint Challenge duurt 40 dagen om zo een duurzame verandering teweeg te brengen. Nieuwe gewoontes laten zich niet van de ene op de andere dag ‘installeren’ in ons brein.

Uit ervaring blijkt dat 40 dagen nodig zijn om nieuwe voorkeurspatronen in je hersenen aan te leren en te verankeren. Om dat vol te houden hebben mensen waardering, aanmoediging en succeservaringen nodig en daar zorgen we voor tijdens de Challenge.

Voordelen voor je organisatie

  • Meer draagvlak en zichtbaarheid van duurzame doelen
  • Meer betrokkenheid bij duurzaamheid op het werk
  • Sterker team en company pride

Een Footprint Challenge kan plaatsvinden op individueel niveau, in teams (bijvoorbeeld tussen verschillende afdelingen) en tussen verschillende organisaties.

Neem contact op

Features 

Het pakket van de 40-daagse Footprint Challenge bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

Wat klanten zeggen

Laat je inspireren door de ervaringen van onze klanten.

“Het enthousiasme en de strijd die bij sommige collega’s opkwam om de winnaar te zijn, werkte heel aanstekelijk. We hebben nieuwe collega’s leren kennen of collega’s op een hele andere manier leren kennen.”

Marijke Vonk / PBL
Lees Meer

“Een hele leuke ervaring voor bol.com! Heel goed geregeld en ook erg leuk om zelf aan deel te nemen. Ik krijg nu regelmatig berichtjes van collega’s die meer met duurzaamheid willen doen.”

Jenny van Son / bol.com
Lees Meer

Wat deelnemers zeggen

Wil je ook samen met je collega’s de uitdaging aan gaan? Neem contact op!

“Superleuke opdrachten, goede sfeer en communicatie! Heel fijn dat het in kleine stappen en thema’s was opgeknipt.

Ik heb genoten van de inbreng van de Footprint Coaches.”

Deelnemer / PBL

“Goed geregeld, inspirerend, motiverend, echt een van de best georganiseerde programma’s die ik via werk ben tegen gekomen.

Ik ben enorm trots op mijn werkgever dat we dit doen!”

Deelnemer / VodafoneZiggo

Groener leven lijkt soms echt even pittig, maar door deze challenge hebben we geleerd dat er naast grote stappen ook nog genoeg kleine, simpele stappen zijn die je kunt nemen om jouw deel te doen.

Chris / bol.com

“Tijdens de challenge hebben we culturele en geografische afstanden overbrugd door met duurzaamheid aan de slag te gaan. In een veilige omgeving konden we persoonlijke acties en ervaringen delen. Een fantastische ervaring!”

Olga / Peterson & Control Union

“HTH blijft me altijd verrassen met diverse en originele programma’s. De Footprint Challenge heeft me geleerd hoe ik een positieve impact op de planeet kan hebben. En door de creative aanpak, is dat ook nog eens erg leuk!”

Deelnemer / Hotelschool The Hague

“Erg leuk idee! Goede stevige uitvoering en de competitie is werkt ook aanstekelijk. Door de acties wordt duurzaamheid een onderwerp van gesprek.

De community is echt een hele leuke manier om ervaringen en info uit te wisselen.”

Deelnemer / Gemeente Altena