Op 10 december kwam The Footprint Challenge onder het genot van een heerlijk veganistisch 3-gangen diner en inspirerende intermezzo’s ten einde. Een geslaagde avond met dank aan Resto VanHarte Utrecht! Een impressie:

Wethouder Everhardt opent de avond. Tijdens het Utregs Oogstfeest op 12 oktober was hij met de brutale vraag ‘Is die van u groter of kleiner dan de gemiddelde Nederlander’ uitgedaagd om mee te doen aan The Footprint Challenge. Hij vreesde toen dat zijn voetafdruk groter was dan de gemiddelde Nederlander. En hoe staat het nu met zijn voetafdruk? De wethouder geeft aan dat hij door The Footprint Challenge weer een stukje bewuster is geworden. Verder kwam hij er achter dat zijn voetafdruk toch niet zo groot was als hij vreesde. Zo eet hij nauwelijks vlees, koopt hij zoveel mogelijk biologisch en gebruikt hij veel de fiets. En het scheelde dat zakelijke reizen niet bij de persoonlijke voetafdruk worden opgeteld…

 

Het voorgerecht: een heerlijke pastinaaksoep met gepofte knoflook

 

 

 

Tijd voor intermezzo 1: Smaackmakers Experience neemt de zaal mee op een rollercoaster door het land van duurzaam eten. Een paar leuke filmpjes zetten de zaal op scherp gevolgd door een quiz met confronterende en soms pittige vragen, zoals hoeveel vrachtwagens voedsel verdwijnen er jaarlijks in Nederland op de afvalberg.

 

 

 

 

 

De interactieve quiz over duurzaam eten maakte hongerig en er werd dan ook gesmuld van het hoofdgerecht: een lekker quiche met broccoli en gecaramelliseerde ui, gemengde groentesalade en gebakken aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn. Heerlijk!

 

 

 

Tijd voor intermezzo 2: interview met Jan Juffermans door Roland Pereboom van Milieucentrum Utrecht. Jan is al sinds de jaren negentig betrokken bij de mondiale voetafdruk en kan dus met recht een voetafdruk expert genoemd worden (check zijn e-book). De meeste winst om je voetafdruk te verkleinen, kun je behalen met verantwoorde voeding. Daar waren we bij Resto VanHarte aan het goede adres: de meeste groente komen uit eigen moestuin of de regio en vanavond was het menu compleet plantaardig. Erg footprint friendly!

 

Als toetje kregen we veganistische chocoladepudding, een lekkere afsluiting van een mooie avond!

 

 

 

Het top team van Resto VanHarte dat alles tot in de puntjes heeft verzorgd. De zaal was mooi en sfeervol aangekleed, de bediening was super en het eten was erg lekker!

Dank aan Resto VanHarte en alle vrijwilligers!
Met dank aan Frans Honselaar van Resto VanHarte voor de foto’s!

Geef een antwoord