Een korte impressie van de duurzame winkelroute:

Het was vroeg opstaan zo op de zaterdagochtend en we waren met een leuk clubje. Eerst nam Anjelle ons mee in de wereld van Fairtrade en vervolgens kregen we van Eefke alle ins en outs van Fairtrade gemeente Utrecht. Daarna namen Hans en Maureen van Duurzaam December het stokje over met een leuke quiz en tips om duurzaam de decembermaand door te komen. Wat dacht je van een kerstboom adopteren via www.adopteereenkerstboom.nl of via www.huureenkerstboom.nu in Utrecht-Oost.

Na de inspirerende workshops, gingen we op pad. Eerste stop op de duurzame winkelroute was Bureau Bewust. Ooit begonnen als milieuvriendelijke kantoorvakhandel en inmiddels uitgebreid tot een ‘eco-warenhuis’, zowel offline als online. Al groen sinds 1994!

Daarna was Lush aan de beurt waar we enthousiast werden onthaald met een tour langs de producten. Erg interessant om de achtergrond van de producten en de bedrijfsfilosofie te leren kennen. Zo doen ze er van alles aan om verpakkingsmateriaal te verminderen, door bijvoorbeeld olie en shampoo in vaste vorm te verkopen, is geen plastic verpakking nodig. De plastic potjes die ze hebben, zijn allemaal van gerecycled materiaal en kan de consument weer inleveren. Er worden zelfs sjaaltjes van gemaakt waarmee je op een originele manier een kado kan inpakken.

Nukuhiva, opgericht door Floortje Dessing, staat voor fairtrade kleding en kiest voor modelabels die produceren met respect voor mens en natuur.

 

Via WAAR en de Kringloopwinkel op naar de lunch!

 

 

 

Als afsluiting een heerlijke lunch bij ZiZo met een super bediening door mensen met een beperking.

 

 

Winkelroute gemist? Download de eerlijke winkelroute en dan heb je alle leuke, duurzame adresjes in Utrecht bij elkaar.

Met dank aan Heleen Hüpscher en Willemien Lavooij voor de foto’s.

Geef een antwoord