aankondigingOp 5 en 6 juli stond ik met een stand op het Milan festival, een groot Hindoestaans festival in Den Haag. Op een ludieke en laagdrempelige manier heb ik bezoekers laten ontdekken hoe groot hun voetafdruk is. Vaak zorgde de slogan ‘Hoe groot is die van u? Ontdek het met de Footprint test‘ voor enige verwarring en soms voor hilariteit. Weinigen dachten aan de ecologische voetafdruk.

Milan festival Footprint indicator

Met de Footprint indicator heb ik bij zo’n 40 bezoekers de voetafdruk gemeten. Het ging dus niet om de gewone voetafdruk, maar de ruimte die nodig is om te kunnen wonen en leven. Aan de hand van antwoorden op een aantal stellingen gaf ik een indicatie hoe het met de voetafdruk gesteld was. Dit leverde leuke gesprekken op.

Footprint indicatorMeer dan de helft van de bezoekers scoorde Medium en dat betekent een voetafdruk zoals de gemiddelde Nederlander. Helaas te groot voor deze aarde, want als iedereen zo zou leven dan zijn er 3,5 aardbollen nodig. Tijd voor actie! Ter inspiratie heb ik iedereen een persoonlijke tip meegegeven om met een kleine actie de Footprint te verkleinen.

Om te laten zien dat het simpel en leuk is om de voetafdruk te verkleinen, werd er op zaterdag en zondag een prijzenpakket verloot met daarin onder andere het Voetprint Cooking kookboek vol heerlijke footprint friendly recepten.

Foto 06-07-14 18 19 55

Geef een antwoord