The Footprint Challenge is ontstaan vanuit het Traineeship voor Wereldverbeteraars, waar acht young professionals met een gezamenlijke itch elkaar vonden. Iets doen voor de wereld, een steentje bijdragen, een positieve impact hebben op je leefomgeving. Deze itch groeide uit tot een idee. Dit idee werd een missie. Deze missie werd een actie: The Footprint Challenge!

In januari 2013 hebben we de eerste succesvolle editie georganiseerd en hebben we 900 deelnemers geïnspireerd om hun voetafdruk te verkleinen (lees de testimonials). Na afloop van het Traineeship voor Wereldverbeteraars is Laura Moningka verder gegaan en is The Footprint Challenge in samenwerking met een aantal partners uitgegroeid tot een interactieve tool om medewerkers te betrekken bij duurzaamheid. Sinds eind 2019 zijn Miriam Melchers en Dieuwke Reuvers bij The Footprint Challenge aangesloten om samen nog meer impact te maken.

Missie & visie

The Footprint Challenge streeft naar een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de aarde door een duurzame verkleining van de ecologische voetafdruk. Wij geloven dat met bewustwording van de impact van onze levensstijl op de aarde en met kleine aanpassingen in het dagelijkse leven, de voetafdruk van Nederlanders veel kleiner kan worden. Kleine acties, groot verschil!

Nederland is een van de landen met de grootste voetafdruk in de wereld. Onze ambitie is een verkleining van de Nederlandse voetafdruk met 20% in 2020. Dit kunnen we niet alleen en daar hebben we jou voor nodig! Hoe ga jij je voetafdruk verkleinen? Check voor inspiratie onze tips&tricks, neem je gezin mee op voetafdruk avontuur en spoor je collega’s aan met ons zakelijk aanbod.

MVO ambitie 2020

Geef een antwoord