The Footprint Challenge duurt 40 dagen. Waarom precies 40 dagen? Het korte antwoord: omdat we zo een duurzame verandering teweegbrengen.

Van intentie naar patroon

‘Een afspraak is nog geen gedragsverandering’. Dit is een van de centrale gedachten achter de 40 dagen methode. Veel trainers en coaches werken met deze methode om gedragspatronen te veranderen. Hoe vaak heb je niet, met jezelf of iemand anders, afgesproken dat je iets helemaal anders gaat doen? En dat je dit dan dapper 5 dagen volhoudt om vervolgens weer terug te vallen in je eigen patroon? Of het nou gaat om regelmatiger sporten, stoppen met roken of al die andere dingen die je liever anders zou zien in je leven, het valt niet mee om hier verandering in te brengen.

En dat is ook logisch. De 40 dagen methode leert ons dat ‘nieuwe gewoontes zich niet van de ene op de andere dag laten ‘installeren’ in ons brein’. Uit ervaring blijkt dat 40 dagen nodig zijn om nieuwe voorkeurspatronen in je hersenen aan te leren en te verankeren.

Wij helpen om de 40 dagen te volbrengen

Nu is het niet zo dat het gedurende die 40 dagen altijd van een leien dakje gaat. Positieve aandacht, feedback en succeservaringen zijn hierin cruciaal. Wij spelen hierop in door tijdens de competitie diverse tools, zoals nieuwsbrieven, acties, online community en coaching in te zetten om jou en je mede-footprintverkleiners te blijven inspireren en motiveren. Zo brengen we samen in 40 dagen een duurzame verandering teweeg voor een duurzame planeet.

 

Voor deze webpagina hebben wij gebruik gemaakt van een artikel op de website van Kessels & Smit, The learning company.

Geef een antwoord